Sárbogárdi Múzeum Egyesület

Bemutatkozás

Sárbogárd története több évszázados múltra tekint vissza. Első okleveles említése 1323-ból származik. S bár viharos évszázadok állnak mögötte, a múltja rengeteg emléket hagyott ránk, amelyek megismerése talán nem is lehetőség, hanem kötelesség.

2008 őszén tizenkét egyáltalán nem dühös ember elhatározta, hogy felkarolja ezt a feladatot, s egyesületet alapít azért, hogy támogassa, elősegítse Sárbogárd első állandó múzeumának létrejöttét.

Így került bejegyzésre 2009-ben a Sárbogárdi Múzeum Egyesület.

Egyesületünk a múzeumalapítás serkentése mellett azt is felvállalta, hogy teret biztosít a Sárbogárdhoz kötődő művészeknek, alkotóknak, hogy a nagyközönség előtt is megmutathassák tehetségüket, munkájukat. Nem kis örömünkre szolgál, hogy évekre előre van elképzelésünk azokról, akiket meg szeretnénk hívni kiállítónak, s akik ugyan nem mindannyian élnek ma Sárbogárdon, de gyökereik itt vannak, vagy valamilyen módon kapcsolódnak városunkhoz.

A művészetpártolás mellett ismeretterjesztő előadásokat is szervezünk, ahol Sárbogárd és környékének múltját, neves személyiségeit, néprajzát, természeti szépségeit, érdekességeit igyekszünk az érdeklődők elé tárni. A meghívott előadók között lelkes lokálpatrióták és kutatók egyaránt vannak.

Hogy mindez ne csak elmúló szó legyen, kiadványokat is megjelentetünk, amelyekben a fenti célokat igyekszünk írásban is megvalósítani.

Ha egyetért elképzeléseinkkel, céljainkkal, látogasson el programjainkra, csatlakozzon egyesületünkhöz!

Támogasson minket!

Amennyiben egyetért Egyesületünk kultúra pártoló és ápoló tevékenységével, s szeretné, hogy Sárbogárd emlékeit méltó helyen őrizzük és mutassuk be, támogasson bennünket adója 1 százalékával!

A Sárbogárdi Múzeum Egyesület adószáma: 18003644-1-07

Köszönjük a segítségét!