Sárbogárdi Múzeum Egyesület

Pályázataink

VCA-KP-1-2021/5-001055 Értékalapú kommunikáció Sárbogárdon

Kedvezményezett: Sárbogárdi Múzeum Egyesület
Projekt címe: Értékalapú kommunikáció Sárbogárdon
A szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tényleges befejezése: 2022.12.31.
A projekt azonosító száma: VCA-KP-1-2021/5-001055

Jelen projekt célja a helyi identitás és történelmi múlt tudatosítása Sárbogárdon a lakosok személtének formálása által, kapcsolódó értékalapú kommunikációs aktivitásokon keresztül. Sárbogárdon az értékteremtő múlt a fenntartható helyi közösség fontos záloga, mely nélkül a kapcsolódó fejlesztéspolitikai beruházások sem tudják betölteni nélkülözhetetlen társadalomformáló feladatukat. Az aktív, saját sorsáért és a közösségért felelősséget vállaló, a múltjuk értékeiből táplálkozó állampolgárok nélkül nem képzelhető el javuló városi életminőség, a helyi közösség múltja iránt elkötelezett emberek nélkül pedig nem alakulhat ki Sárbogárdon valós társadalmi kohézió, ami nélkül pedig nincs városi identitás. Általános cél, olyan identitásformáló és közösségfejlesztő, értékteremtő kommunikáció végzése mely beavatkozások eredményeként fejlődik a városi közösségek tagjainak az épített és a szellemi örökség iránti felelősségtudata, erősödik a városhoz való kötődés.

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00079 BogárdFeszt

Kedvezményezett: Sárbogárdi Múzeum Egyesület
Projekt címe: BogárdFeszt
A szerződött támogatás összege: 15 000 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tényleges befejezése: 2019.06.02
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00079

A BogárdFeszt című rendezvénnyel az a célunk, hogy a sárbogárdiaknak legyen egy olyan éves rendszerességgel megrendezésre kerülő rendezvényük, amely sok embert vonz a szabadba ünnepelni, közös programokat szervezni, főzni, beszélgetni, sportolni, előadásokat, koncerteket hallgatni. Célunk, hogy ne csak a helyiek jöjjenek el, de az innen elszármazottak is visszatérjenek egy-egy ilyen hétvégére, amikor magunkat ünnepeljük, hogy a helyi közösségek élnek, léteznek és próbáljuk ezzel a programsorozattal még jobban megerősíteni azt az érzést, hogy jó itt a közösséghez tartozni.
A helyi identitás és társadalmi kohézió erősítése Sárbogárdon fejlesztésre szorul ennek oka részben a széttagolt településszerkezet, részben az egységes településtörténet hiánya. A helyi közösségek fejlesztése, a közösségek kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése, a közösségi szerepvállalás erősödése a fenntartható helyi közösség fontos záloga, mely nélkül a kapcsolódó fejlesztéspolitikai beruházások sem tudják betölteni nélkülözhetetlen társadalomformáló feladatukat. Az aktív, saját sorsáért és a közösségért felelősséget vállaló állampolgárok nélkül nem képzelhető el javuló vidéki életminőség, a helyi értékek iránt elkötelezett emberek nélkül pedig nem alakulhat ki társadalmi kohézió. Mindez a társadalmi felzárkózási politikának is fontos eszköze, a közösségi munka hatására az érintett közösség tagjai is együttműködnek a problémák megoldásában.
A BogárdFeszt nagyrendezvényt két napos programsorozatnak tervezzük, felvezető és kísérő rendezvényekkel együtt. Tervezett időpontja május utolsó hétvégéjé, előtte és után lévő héten kísérő programokat tervezünk: kiállítás, amatőr alkotóművészeti bemutató, komolyzenei esemény és hitéleti programok.
Szombaton reggel főzőversennyel indul a nap.
Délelőtt a főzőversenyhez kapcsolódó gasztro főzőshow.
Helyi és környékbeli bortermelők, kézműves élelmiszertermelők bemutatója.
Civil szervezetek bemutatkozási lehetősége.
Helyi és környékbeli gyermekcsoportok amatőr művészeti bemutatója.
Délután és este koncertek a szabadtéri színpadon:
Este a koncertek után zenés táncos est a sörsátor alatti kis színpadon.
Vasárnap délelőtt a gyermekeké a főszerep.
Vásári bábjáték, középkori harci bemutató kézműves játszóház, RC modell és drón bemutató, népi fajátékok (kőrhinta, lovagi torna, mókuskerék, stb.)
Vasárnap délután amatőr zenekarok koncertjei majd stand up műsor a sörsátorban.
Késő délután és este ismét koncertekkel szórakoztatjuk a látogatókat.
Az est zárásaként tűzijáték.

Támogasson minket!

Amennyiben egyetért Egyesületünk kultúra pártoló és ápoló tevékenységével, s szeretné, hogy Sárbogárd emlékeit méltó helyen őrizzük és mutassuk be, támogasson bennünket adója 1 százalékával!

A Sárbogárdi Múzeum Egyesület adószáma: 18003644-1-07

Köszönjük a segítségét!